Цього року Global Encryption Coalition організовує свою кампанію “Make the Switch”, яка завершиться першим щорічним Глобальним днем ​​шифрування 21 жовтня. Кампанія та Глобальний день шифрування мають на меті покращити обізнаність громадськості про наскрізне шифрування, надихнути користувачів перейти на наскрізні зашифровані послуги та надіслати урядам повідомлення про відмову від планів, які можуть послабити шифрування.

Прихильники шифрування зіштовхуються з викликами у дедалі складнішому середовищі для роботи. Глобальний день шифрування має на меті проактивно протидіяти цій тенденції, підкресливши важливість сильного шифрування та показати, що зацікавлені сторони з Інтернет – спільноти підтримують і захищають використання надійного шифрування.

У рамках Всесвітнього дня шифрування запущено Заяву про Всесвітній день шифрування. Заява на високому рівні, яка закликає уряди та приватний сектор відкинути зусилля щодо підриву шифрування і натомість проводити політику, яка посилює, зміцнює та сприяє використанню надійного шифрування для захисту людей у ​​всьому світі.

Українська академія кібербезпеки з радістю приєднається до Заяви про Всесвітній день шифрування.